Započinju terenske aktivnosti na području Ličko-senjske županije

Terenske aktivnosti Uprave za zatočene i nestale započet će u četvrtak, 12. srpnja te trajati do petka 13. srpnja 2018. godine.

U sklopu terenskih istraživanja na području ličko-senjske županije, Uprava za zatočene i nestale temeljem prikupljenih saznanja o lokacijama mogućih grobnica iz razdoblja Domovinskog rata planira provesti probno iskapanje te, ovisno o rezultatima, ekshumaciju posmrtnih ostataka iz razdoblja Domovinskoga rata na području Ličko-senjske županije na lokacijama „Frkašić“ i „Bunić“ na području općine Udbina.
 
U vrijeme ovih aktivnosti Uprava će, temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog i vlastitih saznanja, također provesti postupak ekshumacije na području Ličko-senjske županije na lokaciji „Čanić gaj“ na području Grada Gospića, nakon čega će se pokrenuti postupak dostojnog i trajnog zbrinjavanja posmrtnih ostataka.
 
Terenske aktivnosti na području Ličko-senjske županije započet će u četvrtak, 12. srpnja te trajati do petka 13. srpnja 2018. godine.
 
Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja organizira i koordinira probna iskapanja i ekshumacije temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja i prikupljenih vlastitih istraživanja te će o rezultatima provedenih aktivnosti naknadno obavijestiti javnost.

Foto: Ilustracija

Pisane vijesti