Obilježena 20. obljetnica izgradnje i otvaranja Masleničkog mosta

Pomoćnik ministra Nenad Križić prisustvovao je 8. travnja 2017. godine obilježavanju 20. obljetnice izgradnje i otvaranja Masleničkog mosta. 

Na Masleničkom mostu svečano je obilježeno 20 godina od izgradnje i puštanja u promet mosta koji premošćuje Novsko ždrilo, a danas je sastavni dio autoceste A1 i jedna od najvažnijih i najosjetljivijih točaka hrvatskog prometnog sustava. Most koji je na današnji dan, još 1997. godine u promet pustio Predsjednik Republike dr. Franjo Tuđman, posjetili su izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i ministar državne imovine Goran Marić.
 
Obilježavanje 20. obljetnice izgradnje Mosta bila je prilika za davanje priznanja hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u oslobađanju masleničkog područja i time stvorili uvjete za gradnju mosta, kao i mnogobrojnim radnicima koji su u nemogućim ratnim uvjetima 1993. krenuli u izgradnju novog mosta, koji je povezao do tada prekinutu najvažniju cestovnu vezu između sjeverne i južne Hrvatske.


 
 
Izvor: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Foto: HINA

Pisane vijesti