Otvoreni radovi na Hostelu „Dubrovnik“ u sklopu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar

Ministar branitelja Predrag Matić i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić otvorili su 30. studenoga radove na budućem Hostelu „Dubrovnik“ u sklopu bivše Vojarne 204. vukovarske brigade.

Hostel „Dubrovnik“ smjestit će se u stambenu zgradu unutar kompleksa Vojarne, a njezinom rekonstrukcijom oslobodit će se prostor za 270 ležajeva za smještaj učenika osmih razreda koji u sklopu nastave povijesti dolaze u posjet Vukovaru. Investitor projekta je Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“, dok je Grad Dubrovnik pokrovitelj. Ukupna vrijednost  radova je 14.992.221 kuna, a završetak gradnje predviđen je u roku od 180 dana.
 
Prilikom otvaranja radova, gradonačelnik Vlahušić uručio je ravnatelju Memorijalnog centra Zoranu Šangutu ključeve automobila koji je Grad Dubrovnik donirao Memorijalnom centru.
 
Ministar Matić, gradonačelnik Vlahušić te ravnatelj Centra Zoran Šangut ovom su prigodom položili vijence i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, na mjestu masovne grobnice na Ovčari, kod Križa na Dunavu te su obišli i Spomen-dom Ovčara.

Pisane vijesti | Priopćenje | Domovinski rat