Učenici iz Hrvatske sudjeluju u programu "Vlak 1000"

Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske u suradnji s Institutom za veterane i žrtve rata Kraljevine Belgije od 5. do 10. svibnja 2015. godine organizira sudjelovanje pet učenika iz Republike Hrvatske u programu "Vlak 1000".

Tim povodom učenike je iz Zagreba na put do Bruxellesa ispratio ministar branitelja Predrag Matić i izvanredna i opunomoćena veleposlanica Kraljevine Belgije, Njezina Ekscelencija Nancy Rossignol.
 
“Vlak 1000” je komemorativno-edukativni projekt Instituta za veterane i žrtve rata Kraljevine Belgije, Auschwitz-Birkenau Fundacije i Međunarodne federacije boraca Pokreta otpora u kojem sudjeluje 1.000 mladih i njihovih učitelja iz svih krajeva Europe, a koji se temelji na očuvanju sjećanja na žrtve holokausta, toleranciji i pobjedi demokratskih vrijednosti nad nacizmom.
 
Učenici dolaze iz različitih krajeva Hrvatske (dvije učenice iz Vukovara, jedna učenica iz Knina i Pakraca te jedan učenik iz Zagreba), a u sklopu programa će posjetiti Bruxelles, Krakow i koncentracijski logor Auschwitz. Tijekom putovanja sudionici će se susresti i s preživjelim žrtvama nacističkih logora.

Pisane vijesti