Čestitka ministra Medveda pripadnicima 81. gardijske bojne Kumovi

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2024/53696114645_5b92274b90_o.jpg
  • Slika

Dragi Kumovi, pripadnici 81. gardijske bojne, zahvaljujem vam na vašim časnim djelima i doprinosu hrvatskoj slobodi. Odazvali ste se pozivu Domovine kada je to bilo najvažnije i povijest vam to neće zaboraviti

Poštovani pripadnici Kumova,
dragi prijatelji,

čestitam vam 30. obljetnicu ustrojavanja 81. gardijske bojne Virovitica - Kumovi!


Bojnoj Kumovi pripala je čast biti osnovana uoči naših odlučujućih oslobodilačkih operacija. Bojna je okupila najbolje hrvatske vojnike koji su svoj doprinos hrvatskoj slobodi davali od samih početka Domovinskog rata i koji su svoje sposobnosti dokazali ranije u drugim postrojbama Hrvatske vojske i policije.

Ratni put Kumova počeo je u pobjedničkoj operaciji Bljesak kada ste među prvima ušli u oslobođene Okučane. Sudjelovanjem u operaciji Ljeto 95 koja je iznjedrila Oluju, a nakon toga odlaskom na Južno bojište te doprinosom u operaciji Maestral, Kumovi su se zlatnim slovima upisali u temelje hrvatske državnosti.

Slaveći 30. obljetnicu, s ponosom se prisjećamo 21-og pripadnika Kumova koji su svoje živote položili na Oltar Domovine. Zahvaljujući njihovoj žrtvi i žrtvi svih naših poginulih hrvatskih branitelja, danas živimo u slobodi.

U zahvalu i čast njima te u zahvalu na žrtvi njihovim obiteljima koji su ostali bez svojih najmilijih, zadaća nam je čuvati sjećanje na poginule hrvatske branitelje i promicati vrijednosti iz Domovinskog rata koje su nas vodile na putu do slobode.

Dragi Kumovi, pripadnici 81. gardijske bojne, zahvaljujem vam na vašim časnim djelima i doprinosu hrvatskoj slobodi. Odazvali ste se pozivu Domovine kada je to bilo najvažnije i povijest vam to neće zaboraviti. Vi ste ponos virovitičkog kraja i uzor novim generacijama.




Foto: MORH/T. Brandt

Pisane vijesti